Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Hidroxiclorochina nu previne infecţia cu virusul SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 12 martie 2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Grupul de Dezvoltare a Ghidurilor (GDG), se poziţionează puternic împotriva utilizării hidroxiclorochinei în scopul prevenirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

poza 3

Această recomandare se bazează pe dovezile obţinute în șase studii clinice în care au fost incluși peste 6.000 de participanţi cu și fără expunere documentată la o persoană confirmată cu COVID-19. Potrivit datelor, administrarea hidroxiclorochinei nu a avut niciun efect semnificativ asupra ratei de deces sau asupra necesităţii de internare în spital.

Astfel, GDG consideră că acest medicament nu mai reprezintă o prioritate în domeniul de cercetare și că resursele ar trebui utilizate pentru evaluarea medicamentelor mai promiţătoare în ceea ce privește prevenţia COVID-19. Pe măsură ce vor fi disponibile mai multe date, vor fi publicate toate medicamentele care pot fi administrate în scop profilactic pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Etichete: hidroxiclorochina covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.