Newsflash
Știri

Hartmann: avertisment de Ziua mondială de conștientizare a infectării plăgilor

de L. Budin - oct. 20 2022
Hartmann: avertisment de Ziua mondială de conștientizare a infectării plăgilor

De Ziua mondială de conștientizare a infectării plăgilor, Hartmann România avertizează cu privire la riscul de infectare a plăgilor în urma unor tratamente și produse necorespunzătoare.

Creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare e cu atât mai important cu cât infecția rămâne o problemă serioasă atât în gestionarea plăgilor chirurgicale acute, cât și a plăgilor cronice cu vindecare întârziată, se arată într-un comunicat.

zi-mondiala-plagi

Rezistența la antimicrobiene este, de asemenea, o provocare în creștere pentru sănătatea publică, identificată ca fiind una dintre primele 10 amenințări la adresa sănătății globale de către Organizația Mondială a Sănătății în 2019.

Fără implementarea unor măsuri urgente și eficiente, riscăm ca estimările de «azi» să devină realitatea de «mâine», și anume 10 milioane de decese asociate cu rezistența la antimicrobiene în fiecare an până în 2050”, se subliniază în document.

Hartmann România se alătură demersului inițiat de Wound Infection Institute – al cărui partener este –, potrivit căruia „efectele continue ale pandemiei de COVID-19 au exacerbat problema prezentării tardive a pacientului și a crescut complexitatea plăgii, așa că ne revine tuturor responsabilitatea de a cunoaște și înțelege semnele și simptomele infecției plăgilor. (…) Este vital să lucrăm împreună pentru a promova identificarea eficientă a infecțiilor și pentru a aplica strategiile corecte de prevenire și management al plăgilor”.

În vara acestui an, compania a lansat pe piața locală un nou produs, HydroClean® Solution - o soluție pentru curățarea antiseptică a plăgilor de orice tip, cronice sau acute.

Practic, îngrijirea corectă a plăgilor începe cu HydroClean® Solution și continuă cu pansamentele hidroactive, pacienții și personalul medical având de acum la dispoziție trusa completă pentru tratamentul plăgilor”, se arată în comunicat.

Curățarea plăgii cu ajutorul soluției este susținută în faza inflamatorie de pansamentul hidroactiv HydroClean® Advance, iar în faza de granulație /epitelizare de pansamentul hidroactiv HydroTac®.

Pentru recomandări avizate și detaliate privind îngrijirea unei plăgi în funcție de specificul acesteia, se poate accesa platforma dedicată. Trebuie consultat medicul specialist înainte de a aplica un tratament, mai ales, în cazul unei plăgi care întârzie să se vindece, subliniază experții companiei.

Îndemnul nostru este ca astăzi, 20 octombrie, de Wound Infection Awareness Day și în fiecare zi să prețuiți sănătatea, să iubiți viața, să mizați pe prevenție. O plagă tratată corect, la timp și cu produse potrivite este un imens câștig și o dovadă extraordinară de respect, iubire și responsabilitate față de sine și cei dragi”, se mai subliniază în document.

FDA a autorizat un medicament împotriva insuficienţei cardiace

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe