Newsflash
Știri

Harghita. Restricții în vizitarea pacienților

de Dorina Novac - iul. 20 2022
Harghita. Restricții în vizitarea pacienților

SJU din Miercurea Ciuc a anunţat sistarea vizitelor la pacienţii internaţi în secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie şi restricţionarea vizitelor în celelalte secţii, din cauza COVID-19.

Modificări ale programului sunt şi la spitalul din Odorheiu Secuiesc.
Odorheiu Secuiesc

„Luând în considerare agravarea situației epidemiologice și în vederea limitării răspândirii COVID-19, începând cu data de 18 iulie, Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Miercurea Ciuc restricționează vizita pacienților, respectiv se sistează vizitarea pacienților internați la secțiile Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie”, transmit reprezentanții unității medicale.

Potrivit sursei citate, cu privire la celelalte secții, sunt permise vizitele membrului familiei/aparținătorului legal al pacientului numai după aprobarea solicitării de medicul curant și al medicului șef al secției și doar în situații deosebite.

De asemenea, pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc aparţinătorii pot lăsa pachete la poarta instituţiei, zilnic, între orele 13.00 – 15:00.

Şi la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc au intrat în vigoare, de săptămâna trecută, mai multe modificări în programul de vizită.

„Datorită escaladării situației epidemiologice la nivel internațional și național, și pentru a asigura buna funcționare a activităților medicale precum și pentru siguranța pacienților internați, vor intra în vigoare următoarele modificări ale programului de vizită al aparținătorilor: zile de vizită: marți, joi, sâmbătă și duminică între orele 13:30 și 15:30, acordul scris al medicului curant este obligatoriu pentru vizită, durata vizitei poate fi de cel mult 10 minute pentru un singur vizitator, este obligatoriu purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura, iar in unele cazuri să purtati și echipament de protecție suplimentar, nașterile asistate se vor desfășura conform reglementărilor anterioare valabile”, au transmis reprezentanții spitalului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe