Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Guvernul a aprobat o ordonanță privind reorganizarea ANMDMR

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 31 august 2021, ora 14:53

Recent, au fost aprobate mai multe modificări ale legii de funcționare a ANMDMR pentru eficientizarea activității acestei agenții naționale.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de ieri, 30 august, proiectul de ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2019 privind reorganizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale ( ANMDMR). 

anmdm

Actul normativ reglementează, printre altele, o serie de noi atribuții ale ANMDMR, precum autorizarea studiilor privind utilizarea medicamentelor de uz uman, precum și efectuarea acestora, organizarea și controlul activităților referitoare la farmacovigilență, eliberarea autorizațiilor de distribuție angro și a autorizațiilor de fabricație, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății. 

Totodată, actul normativ reglementează și unele aspecte privind organizarea și funcționarea ANMDMR cu scopul creșterii performanței acestei instituții.

Etichete: ANM ANMDMR ANMDM proiect de ordonanta ordonanta de urgenta guvernul romaniei reorganizarea ANMDMR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.