Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

GRIPA B sensibilitate redusă la antivirale

Viața Medicală
Dr. M. C. vineri, 8 aprilie 2011

   Oficiali din domeniul sănătăţii din statul american Carolina de Nord au constatat o sensibilitate redusă la oseltamivir pentru un număr de izolate de virusuri gripale B, aflăm din Buletinul de actualităţi săptămanale al Institutului Cantacuzino. Tulpinile respective nu sunt însă rezistente la tratament, autorităţile recomandând astfel medicilor să aplice în continuare indicaţiile existente de folosire a antiviralelor, dar să ţină cont de noile informaţii la îngrijirea pacienţilor internaţi cu infecţii gripale severe de tip B. În Statele Unite, virusul gripal B a circulat împreună cu virusurile H3N2 şi H1N1. Potrivit ultimei actualizări a CDC, din totalul izolatelor gripale identificate în săptămâna a 12-a de supraveghere (13–19 martie a.c.), 28% au fost de tip B.

 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.