Newsflash
Știri

Gripa aviară identificată în Polonia

de Dr. Alina SIMACHE - ian. 10 2020
Gripa aviară identificată în Polonia

Mai multe focare de gripă aviară au fost descoperite recent în cadrul unor ferme de curcani din estul Poloniei, potrivit Reuters.

Se estimează că peste 40.000 de păsări vor fi sacrificate, iar alte 350.000 de păsări aflate în apropierea focarelor infecțioase, pe o rază de trei kilometri, ar putea fi, de asemenea, contaminate, conform declarațiilor lui Andrzej Danielak, președintele Asociației poloneze a crescătorilor de păsări.

„Serviciile veterinare implementează procedurile de eradicare a virusului în această situațieˮ, au menționat autoritățile locale din Lubartowki, în cadrul unui comunicat de presă. EI au precizat că agentul patogen identificat este un subtip al virusului H5N8, care poate afecta și oamenii.

Conform datelor Eurostat, Polonia este cel mai mare producător de păsări din Europa, iar ultimul focar de gripă aviară de pe teritoriul acestei țări a fost identificat în anul 2017.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe