Newsflash
Știri

Glucometru fără înţepături

de Dr. Alina SIMACHE - nov. 2 2018
Glucometru fără înţepături
Primul dispozitiv de monitorizare a glicemiei care nu necesită înţepături a fost aprobat recent de FDA. Dispozitivul, creat de Abbott sub numele de „FreeStyle Libre Flash Glucose Monitoring System”, utilizează un senzor de mici dimensiuni care se atașează la nivelul braţului. Pacienţii trebuie doar să apropie un alt aparat care interpretează semnalul senzorului și afișează glicemia actuală, dar și evoluţia valorilor din ultimele opt ore. Glucometrul inovator poate fi utilizat de persoanele cu diabet de tip 1 sau 2 și va fi disponibil în magazinele de profil în câteva luni. Încă nu sunt specificate costurile aferente, însă complianţa pacienţilor va fi cu siguranţă mai mare, comparativ cu utilizarea glucometrelor cla­sice asociate cu neplăcutele înţepături.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe