Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Glucometru fără înţepături

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 2 noiembrie 2018
Primul dispozitiv de monitorizare a glicemiei care nu necesită înţepături a fost aprobat recent de FDA. Dispozitivul, creat de Abbott sub numele de „FreeStyle Libre Flash Glucose Monitoring System”, utilizează un senzor de mici dimensiuni care se atașează la nivelul braţului. Pacienţii trebuie doar să apropie un alt aparat care interpretează semnalul senzorului și afișează glicemia actuală, dar și evoluţia valorilor din ultimele opt ore. Glucometrul inovator poate fi utilizat de persoanele cu diabet de tip 1 sau 2 și va fi disponibil în magazinele de profil în câteva luni. Încă nu sunt specificate costurile aferente, însă complianţa pacienţilor va fi cu siguranţă mai mare, comparativ cu utilizarea glucometrelor cla­sice asociate cu neplăcutele înţepături.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.