Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ghid de nutriție – de la prevenție la tratament

Viața Medicală
Dr. Ana MIHAI joi, 21 noiembrie 2019, ora 13:06

Pe 27 noiembrie se lansează oficial la București cartea „Ghid de nutriție – de la prevenție la tratament”, realizată de medici și nutriționiști români. Cartea este dedicată tuturor celor care doresc să își îmbunătățească cunoștințele despre nutriție.

Educația nutrițională corectă este primul pas spre adoptarea unei alimentații sănătoase. În România, bolile cronice netransmisibile strâns legate de stilul de viață sunt responsabile pentru 92% dintre decese, potrivit raportului Organizației Mondiale a Sănătății.

Cartea Ghid de nutriție – de la prevenție la tratamenteste rezultatul muncii a cinci autori pe o perioadă de doi ani: Nicoleta Tupiță, licențiată în nutriție și dietetică la UMF „Iuliu Hațieganu”, în calitate de coorodonator al cărții, dr. Simona Bobic, doctor în științe medicale în specialitatea Chirurgie Generală la UMF „Carol Davila”, dr. Bogdan Socea, medic primar chirurgie generală, șef de lucrări UMF „Carol Davila”, dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, manager medical Federația Română de Rugby, prof. dr. Vlad Denis Constantin, profesor UMF „Carol Davila” și șef catedră de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”.

Lucrarea cuprinde două părți. Prima parte furnizează recomandări nutriționale pentru oamenii sănătoși, fiind utilă celor care doresc să aibă o alimentație mai sănătoasă în scop preventiv. A doua parte abordează nutriția adecvată pentru diferite patologii și reprezintă o bază de cunoștințe pentru a ușura înțelegerea și urmarea tratamentului nutrițional adjuvant.

În activitatea clinică zilnică de medic chirurg, mă confrunt cu diverse mituri și obiceiuri alimentare greșite, însă bine înrădăcinate, pe care încerc să le demontez. La întrebarea foarte frecventă «Eu ce mănânc?», nu am răspuns printr-o simplă propoziție, ci, în scris, într-o carte de specialitate”, declară dr. Bogdan Socea, medic primar chirurgie generală.

Trăim într-un prezent în care, pentru prima dată în istorie, mai mulți oameni se îmbolnăvesc și mor din cauza excesului de hrană decât din lipsa acesteia. Este normal să fim luați prin surprindere de abundența alimentară, față de care nu am dezvoltat încă mecanisme biologice de apărare. Recomandările nutriționale bazate pe evidențe științifice nu au ajuns încă la întreaga populație ori au fost detronate de multe mituri și trenduri nutriționale. Cartea de față pune la dispoziția cititorilor recomandări practice bazate pe cele mai recente studii științifice”, declară Nicoleta Tupiță, nutriționist-dietetician, autor și coordonator al cărții.Etichete: nutritie ghid carte

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.