Newsflash
Știri

Ghid CDC pentru gripa H3N2

de Dr. Maria DRAGOTĂ - ian. 17 2012
Ghid CDC pentru gripa H3N2
   Confirmarea infecţiilor cu virusul H3N2 de origine porcină a determinat CDC să elaboreze recomandări privind identificarea îmbolnăvirilor, diagnosticul de laborator şi raportarea cazurilor, aflăm din BASIC (Buletinul de actualităţi săptămânale al Institutului Cantacuzino).
   Până în prezent nu există dovezi că tulpina reasortantă H3N2v de origine porcină se transmite în mod diferit comparativ cu gripa sezonieră, astfel încât CDC recomandă ca unităţile medicale să utilizeze aceleaşi proceduri de control al infecţiei ca şi pentru gripa sezonieră pentru a împiedica răspândirea H3N2v, inclusiv vaccinarea antigripală a lucrătorilor din asistenţa medicală. Cu toate acestea, vaccinul gripei sezoniere poate oferi o protecţie limitată împotriva infecţiei cu H3N2v la adulţi şi nicio protecţie la copii.
   CDC a mai recomandat ca statele să crească colectarea de probe respiratorii de la pacienţii cu boli asemănătoare gripei, în special de la cei din grupuri de înaltă prioritate: copiii din unităţile de îngrijire şi cei de vârstă şcolară, pacienţii cu boli neobişnuite sau severe (mai ales copii), cei cu boli cronice asociate, dar şi de la copiii cu infecţii respiratorii acute.
   Virusurile H3N2v sunt pozitive pentru următoarele ţinte: gena pdmInfA a nucleoproteinei (NP), gripa A şi gripa sezonieră A (H3) din panelul de diagnostic al CDC (RT-PCR). Confirmarea de virus gripal A/H3N2v se efectuează numai la CDC în acest moment.
   Agenţia a cerut departamentelor de sănătate publică să efectueze urmărirea contacţilor cazurilor confirmate, dar şi a cazurilor probabile sau suspecte de infecţie cu H3N2v. În plus, se solicită departamentelor de sănătate publică să transmită CDC toate cazurile de infecţie suspecte şi probabile cu H3N2v în termen de 24 de ore de la identificare.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe