Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Germania a actualizat lista zonelor de risc din România: București și alte 10 județe

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 13 august 2020, ora 11:11

În contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile germane anunță că au extins lista „zonelor de risc“ stabilită în ceea ce privește țara noastră.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în cursul serii de 12 august, autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19.

Ca urmare a actualizării, municipiul București, alături de alte zece județe din România (Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea) au fost adăugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august 2020, se arată într-un comunicat al MAE.

germania lista zone de risc covid din romania actualizare

Ce județe se mai află pe lista zonelor de risc

MAE reamintește că șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) sunt deja declarate zone de risc din 7 august 2020. Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc pentru autoritățile germane.

Condiție: test COVID-19 negativ

Conform informațiilor comunicate de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză). 

Sau, alternativ, persoanele care intră în Germania trebuie să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Ce trebuie să știe cei care tranzitează Germania

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate, precizează MAE. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare fizică, igienă, mască). 

Sunt permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite. Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: romani in germania testari COVID-19 detectare covid-19 covid-19 transmitere covid-19 lista zonelor de risc zone de risc

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC