Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

GCS: Un mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat, a fost transmis către DSP-uri

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 13 iulie 2020, ora 12:49

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în numele șefului DSU, Raed Arafat, a circulat un mesaj fals.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a dat publicității astăzi o informare, prin care atrage atenția presei asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, și transmis Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) din țară.

raed arafat facebook

„Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului. Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese”, se arată în mesajul transmis de GCS, făcând referire la decesele cauzate de COVID-19 și la infectările cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, mesajul este unul fals și „facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.