Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

GCS: explicația pentru creșterea numărului de teste pentru coronavirus în România

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 20 martie 2020, ora 14:56

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat la prânz cifrele referitoare la numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Tot la prânz, experții au dat publicității și cifrele referitoare la testele efectuate pentru coronavirus în țara noastră, mai ales că s-a observat o creștere substanțială a numărului de persoane testate.

Creșterea numărului de teste realizate comunicate astăzi, 20 martie, la 8.284, de la 4.973 (cât au fost cifrele comunicate ieri, 19 martie), este determinată de mai mulți factori, precizează GCS.

crestere numar teste coronavirus romania

Acești factori sunt:

  • Schimbarea metodologiei de raportare, în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus.
  • Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate.
  • Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

GCS amintește că autoritățile au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus, prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR.

V-ar putea interesa și: Coronavirus în România: Numărul persoanelor confirmate până la 20 martie

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: Romania coronavirus teste pentru depistarea coronavirusului teste de coronavirus infectie cu coronavirus testul de coronavirus infectie cu noul coronavirus aparat pentru depistarea coronavirusului coronavirus romania caz confirmat coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.