Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

GCS: 1.513 paturi ATI COVID sunt ocupate la nivelul întregii țări

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 6 octombrie 2021, ora 13:43

În 6 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1486 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 123 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Situația paturilor suplimentare este prezentată de GCS într-un tabel trimis redacției. 

tabel partial paturi
Tabel parțial, din care au fost eliminate unitățile unde nu au fost suplimentate paturile ATI pentru pacienții cu COVID-19

 

În total, 1513 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, precizează GCS.

Etichete: paturi ati libere paturi ati in bucuresti paturi ATI sectia ATI COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.