Newsflash
Știri

Gânduri bune

de Constanţa MARINESCU - ian. 16 2013
Gânduri bune
   Cu toate că le-am trecut (şi petrecut), sărbătorile de Crăciun sunt încă prezente în pagini ale publicaţiilor „întârziate“ din motive mai mult ca sigur… obiective. Aşa cum este magazinul pentru românii din întreaga lume „Plai stăbun“, nr. 30.
   Colectivul de redacţie semnează editorialul numit „De Crăciun acasă“, transmiţându-le românilor de pe toate meridianele globului un an nou cu sănătate, în pace şi iubire. Cum niciodată un gând bun nu poate fi ignorat, ne alăturăm şi noi urărilor. Articole despre viaţa muzicală din München, ori Festivalul internaţional al artelor spectacolului musical „Viaţa e frumoasă“, ori Gala internaţională de operetă şi musical aduc în faţa noastră, pe o scenă imaginară, artişti români care cântă şi încântă marele public, cu acelaşi succes ca şi cei străini.
   „Un aristocrat al baletului“, aşa îl numeşte Mihai Alexandru Canciovici pe cel care la 80 de ani poate spune că a fost şi prinţ, şi han al tătarilor, dar şi Călin, Mihu, Pătru, personaje din spectacole de balet renumite, pentru care iubitorii genului veneau seara, târziu, să-l vadă în rolurile din „Noaptea Walpurgiei“, „Faust“, „Lakmé“. Gelu Barbu este numele lui şi, înainte de a primi Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Cavaler, a fost decorat de regele Norvegiei (1964) şi de cel al Spaniei (1994).
   Romanul, nuvela şi poezia sunt şi ele reprezentate în cuprinsul publicaţiei. Mă opresc asupra volumului „Clar-Obscur“, al prof. dr. ing. Mariana Beliş. Apărută întâi la Paris, apoi lansată la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, „Lumini şi umbre“ – traducerea lucrării în limba română –, este o carte „ce îmbină realul cu irealul, scrisă cu talent literar“ şi despre care au vorbit prof. dr. Vladimir Beliş şi Ortansa Sturza.
   Pentru melomani, dar nu numai, veştile bune vin de la începutul anului. Astfel, în articolul „Festivalul şi concursul internaţional «George Enescu» – 2013“, informaţii precum perioada de desfăşurare, date de contact ş.a. sunt puse la dispoziţia cititorilor. Face parte din pleiada de actori care merită un astru oriunde ar fi el pus şi spune că este născută „sub o stea protectoare“, de aceea are cuvântul, în acest număr, Ileana-Stana Ionescu şi „vorbeşte“ despre ea însăşi. Un număr interesant, o lectură plăcută pentru cei familiarizaţi cu formatul, grafica şi redactarea revistei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe