Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

FOTO: Cum arată noua Secție de Pediatrie I de la INSMC „Alessandrescu- Rusescu”

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 10 decembrie 2020, ora 17:56

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu- Rusescu” din București a inaugurat astăzi o secție renovată și utilată complet, care face parte din Proiectul de Renovare inițiat în februarie 2019.

Secția Pediatrie I în cadrul căreia funcționează cel mai mare Centru de Fibroză Chistică din țară a fost renovată, modernizată și reutilată cu sprijinul sponsorilor implicați. Investiția a fost de 230.000 de euro, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

sectie pediatrie I la INSMC renovare (3)

Două compartimente extrem de importante

Secția de Pediatrie I din cadrul INSMC Pediatrie are o suprafață totală de 455 de metri pătrați și cuprinde și două compartimente - Compartimentul de Hematologie și Compartimentul de Fibroză Chistică.

În cadrul Compartimentului de Hematologie sunt tratați copii din București și din țară cu afecțiuni grave precum talasemie, forme rare de anemii, hemofilie.

În cel de-al doilea compartiment al secției - Compartimentul de Fibroză chistică - funcționează cel mai mare Centru Regional de Fibroză chistică din țară, care deservește pacienți din Moldova, Dobrogea și Muntenia. Fibroza chistică este cea mai frecventă boală genetică monogenică cu afectare multisistemică, dar predominant respiratorie, gravă.

Saloane cu trei sau patru paturi

Secția are o capacitate totală de 42 de paturi și este formată din saloane cu trei-patru paturi cu băi proprii, sisteme de administrare oxigen, buton de panică. Secția beneficiază și de un salon destinat special copiilor cu dizabilitate motorie.

Prin renovarea și utilarea acestei secții este asigurat tratamentul optim micilor bolnavi. Spațiul este renovat complet, utilat cu aparatură medicală nouă și performantă.

Click pe butonul „galerie” pentru a vedea mai multe imagini din secția recent renovată.

De asemenea, pentru a le oferi un cadru cât mai prietenos pacienților, spațiul a fost decorat cu personaje îndrăgite de copii. Lucrările au fost începute în august 2020, iar investiția totală a fost de 230.000 de euro, spun reprezentanții unității.

„Renovarea și utilarea celei mai mari secții din INSMC Pediatrie era o nevoie de mult timp rostită. Cele două compartimente care predomină în secție deservesc anual câtorva sute de copii cu probleme grave de sănătate. Mulțumim sponsorilor pentru implicare! Lucrările de modernizare realizate și echipamentele donate vor contribui major în stabilirea unui diagnostic rapid și adecvat și la o mai bună relaționare cu pacientul și cu familia acestuia”, a declarat Dr. Iustina Stan, Șef Secție Pediatrie I.

An nou, proiect nou la INSMC

Începutul anului 2021 va aduce și un nou proiect, se mai arată în comunicatul de presă. Vor începe renovarea, utilarea și dotarea completă a Ambulatoriului de Specialitate al INSMC Pediatrie, suma estimativă de care instituția are nevoie până la finalizarea proiectului fiind de 300.000 de euro ( renovare și utilare).

Etichete: INSMC Alessandrescu-Rusescu sectie pediatrie renovare Pediatrie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.