Newsflash
Știri

Formularul de Localizare a Pasagerului, în vigoare până la abrogarea legislaţiei

de L. Budin - mar. 9 2022
Formularul de Localizare a Pasagerului, în vigoare până la abrogarea legislaţiei

Spre deosebire de certificatul verde COVID, care nu li se mai cere celor care intră în țară, Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) rămâne obligatoriu, până la abrogarea legislației.

Certificatul verde rămâne util, în calitate de document pe care cetăţenii români îl pot utiliza în alte ţări care au menţinut cerința prezentării lui, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.

formular-intrare-tara

El a arătat că certificatele verzi COVID eliberate de autorităţile române sunt valabile, conform OUG nr. 68/2021, până la data 31 decembrie anul curent.

Formularului de Localizare a Pasagerului rămâne însă obligatoriu până la abrogarea OUG nr.129/2021.

Pentru cei care intră în România, va trebui să fie completat. După cum ştiţi, introducerea PLF în România a apărut ca urmare a unui context european, în care tot mai multe state l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectaţi sau în risc de a fi contaminaţi de virusul SARS-CoV-2. Şi, în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a se renunţa şi România la un astfel de document”, a mai spus Dan Cărbunaru.

CNSU abrogă carantinarea persoanelor care sosesc în România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe