Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Focar de febră Q la Cluj-Napoca?

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU luni, 16 septembrie 2019, ora 12:56

Febra Q este o boala care se transmite de la animale la om. Agentul patogen responsabil este reprezentat de Coxiella burnetii. Este o afectiune rar intalnita la om, iar majoritatea persoanelor infectate nu prezinta simptome sau fac o forma usoara a bolii.

Prima suspiciune de febra Q a apărut încă de pe data de 15 mai la unul din studenții ai Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Însă analizele specifice realizate în cazul acestuia nu au confirmat boala. 

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca din mai până în prezent au fost înregistrate 18 cazuri de febră Q, conform purtătorului de cuvânt al instutuției, Irina Filipescu. 13 dintre cazurile confirmate au fost legate de Facultatea de Medicină Veterinară. Din fericire toate cazurile au avut o evoluție favorabilă. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.