Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

FNPMF: Unii pacienți nu se prezintă la vaccinare sau o refuză după ce ajung în centru

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 6 aprilie 2021, ora 10:06

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie trage un semnal de alarmă și amintește că o parte dintre pacienți nu se prezintă la centrele de vaccinare împotriva COVID-19, deși sunt programați de medicii lor de familie.

Cei mai mulți medici de familie care și-au ajutat pacienții, programându-i - la solicitarea pacienților! - pentru vaccinarea împotriva covid în centrele de vaccinare, observă că o parte dintre pacienți nu se prezintă la vaccinare sau o refuză după ce ajung în centru, au scris reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) pe o cunoscută rețea de socializare

platforma programare vaccinare fnpmf

Cel mai adesea, medicul de familie nu este informat direct de pacient despre acest lucru, medicul observând întâmplător că programarea figurează "ratat" sau "anulat" în platforma informatică RO Vaccinare.

„Cei mai mulți medici de familie, asistente medicale și registratori din cabinetele de medicină de familie care și-au programat pacienți au făcut un efort incredibil pentru a reuși să realizeze aceste programări, având în vedere că locurile au apărut adesea în platformă după miezul nopții în perioada ianuarie-februarie și s-au epuizat în câteva minute. În plus, contractele pentru plata acestor servicii încă nu au fost încheiate cu cabinetele medicale de către casele de asigurări de sănătate județene și a municipiului București, iar plata nu a fost realizată până în prezent. De asemenea, cabinetul de medicina familiei nu este plătit și pentru programările ratate sau anulate de pacient, precum și pentru nefinalizarea schemei de vaccinare prin neprezentarea și la rapel. Solicităm atât pacienților cât și autorităților responsabile de desfășurarea campaniei de vaccinare #RESPECTpentruMedicinadeFamilie”, au conchis reprezentanții FNPMF.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: platforma vaccinare Ro Vaccinare vaccinare anti-COVID vaccinare anti-COVID-19 medici de familie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.