Newsflash
Știri

Florin Hozoc, despre vaccinarea anti-COVID în România: „Suntem fix pe media europeană”

de Dorina Novac - ian. 11 2021
Florin Hozoc, despre vaccinarea anti-COVID în România: „Suntem fix pe media europeană”

Florin Hozoc, reprezentantul firmei care a donat statului român echipamente de plasmafereză, a precizat că România este între primele 10 țări din Uniunea Europeană în privința vaccinării anti-COVID.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că doar 0,56% din populație s-a vaccinat împotriva COVID-19, și că ar trebui să ajungem cât mai repede la minimum 60%.

vaccinare anti-covid
Sursă imagine: Pixabay

„România este între primele 10 țări din Uniunea Europeană în privința vaccinării (raportată la 100 de locuitori). Suntem fix pe media europeană (0,55%). Am vaccinat doar 0,56% din populație și ar trebui să ajungem cât mai repede la minim 60%”, a scris Florin Hozoc.

El a mai subliniat că nu stăm foarte rău, în comparație cu alții, însă suntem la mare distanță de Israel (care deja a vaccinat peste 20% din populație), dar și de fruntașele Europei: Danemarca și Marea Britanie, care au vaccinat deja 2% din populație.

„Sper să deschidem cât mai repede centre noi de vaccinare și, mai ales, să permitem înregistrarea pentru programare a tuturor românilor care vor vaccinul, prioritizându-i în ordinea riscului de a dezvolta forme severe sau de a răspândi intens virusul (pentru că nu pot practica distanțarea). Hai să accelerăm vaccinarea implementând modelele de bune practici care există!”, a conchis Florin Hozoc.

romania, intre primele tari

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe