Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Fitoterapie pentru hiperplazia benignă de prostată

Viața Medicală
Dr. C. M. marţi, 21 februarie 2012
   La 14 februarie a.c, rezultatele studiului clinic FLUX au fost discutate în cadrul unei conferinţe de presă de către reprezentanţii companiei Berlin-Chemie Menarini şi de personalităţi din domeniul urologiei, implicate în desfăşurarea acestuia: dnii acad. Ioanel Sinescu, de la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, prof. dr. Petrişor Geavlete, de la Clinica de urologie a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan“ Bucureşti şi conf. dr. Valentin Ambert, de la Spitalul Clinic de Urologie „Prof. dr. Th. Burghele“ Bucureşti. Potrivit dlui Dario Ronco, managerul pentru ţara noastră al companiei farmaceutice amintite, studiul – care s-a derulat şi în alte patru instituţii medicale din Timişoara, Arad şi Cluj-Napoca – a fost efectuat la solicitarea medicilor urologi pentru a demonstra eficacitatea tratamentului pe termen lung cu extract de Serenoa repens în cazurile de hiperplazie benignă de prostată. Cercetarea s-a derulat pe o perioadă de 24 de luni, pe 120 de pacienţi cu forme uşoare sau moderate ale bolii şi a dovedit ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii acestor pacienţi, fără apariţia unor efecte adverse. Rezultatele pozitive înregistrate după trei luni de tratament au rămas aproximativ constante pe parcursul celor doi ani de studiu. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC