Newsflash
Știri

Finanţare elveţiană

de Dr. Maria DRAGOTĂ - dec. 28 2011
Finanţare elveţiană
    La 19 decembrie a.c., la sediul MS, dnii Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi Dan Tudor Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, au semnat acordul privind subvenţia pentru fondul de reformă în sănătate, în valoare de 10 milioane de franci elveţieni. Această finanţare  nerambursabilă se acordă în cadrul Programului de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economico-sociale din cadrul Uniunii Europene extinse. MS va furniza o cofinanţare de 15%.

   Fondurile vor fi utilizate, în perioada 19 decembrie 2011 – 6 decembrie 2019, pentru dezvoltarea unor programe de pregătire a personalului medical din medicina de urgenţă, terapia intensivă pediatrică şi neonatală, precum şi medicina primară. În medicina de urgenţă, în cooperare cu serviciul aerian de salvare elveţian REGA, se urmăreşte dezvoltarea capacităţii de salvare aeriană, prin instruirea pentru zbor în condiţii dificile, clasificarea şi dezvoltarea piloţilor de elicoptere SMURD, crearea şi completarea procedurilor medicale. În medicina primară, programul vizează înfiinţarea de noi centre multifuncţionale.    Relaţiile diplomatice dintre România şi Elveţia au început în urmă cu un secol şi s-au dezvoltat din ce în ce mai mult, iar colaborarea bilaterală în domeniul sănătăţii datează din 1996, când ţara noastră a beneficiat, timp de 10 ani, de subvenţii elveţiene în cadrul a trei programe pentru dezvoltarea serviciilor de urgenţă şi neonatale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe