Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Filgotinib, aprobat pentru poliartrita reumatoidă

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 7 august 2020

Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat utilizarea filgotinib pentru tratamentul formelor moderat-severe ale poliartritei reumatoide (PR)

poza 4Utilizarea filgotinib a fost aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentelor pentru tratamentul formelor moderat-severe ale poliartritei reumatoide (PR) la adulţi cu răspuns inadecvat sau cu intoleranţă la cel puţin o clasă de agenţi terapeutici remisivi, modificatori ai evoluţiei bolii, anunţă Medscape.Filgotinib se utilizează în priză unică zilnică de 100 sau 200 mg, singur sau în combinaţie cu metotrexat. Aprobarea acestui inhibitor de Janus kinază 1 a venit consecutiv rezultatelor bune obţinute în studiile FINCH și DARWIN. Compusul este eficient în încetinirea evoluţiei bolii, cu ameliorarea scorurilor de activitate a bolii și cu diminuarea inflamaţiei sistemice asociate. Profilul de siguranţă nu a indicat risc mai mare de reacţii adverse decât alte medicamente utilizate în tratamentul acestei afecţiuni, precum inhibitorii de TNF-alfa sau metotrexat.

https://www.medscape.com/viewarticle/934782

Etichete: Filgotinib poliartrita reumatoidă

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.