Newsflash
Știri

Fibanserina și alte subiecte de medicina sexualității

de Dr. Cătălin BELINSKI - oct. 9 2015
Fibanserina și alte subiecte de medicina sexualității
     Știrea anului în materie de medicina sexualității este că FDA a aprobat luna trecută folosirea în SUA a fibanserinei la femeile în premenopauză cu dorința sexuală diminuată (hypoactive sexual desire disorder). Numită eronat și „Viagra pentru femei“, fibanserina este agonist al receptorilor de serotonină 1A și 2A, cu mecanism de acțiune necunoscut încă, dar cu eficiență clinică dovedită în studiile clinice desfășurate. Doza este de 100 mg seara, la culcare, iar medicația trebuie întreruptă dacă efectul pozitiv nu apare după opt săptămâni de tratament (îmbunătățirea dorinței sexuale și reducerea stresului asociat).
     Acesta este doar unul din subiectele ce vor fi discutate la a XV-a conferință națională a Asociației pentru Medicina Sexualității din România (AMSR), care se va desfășura între 10 și 11 octombrie 2015, la București, la centrul de conferințe al hotelului Capital Plaza.
     Reuniunea, la care vor participa medici și psihologi implicați în domeniul vast al medicinii sexualității va fi, ca de fiecare dată, un prilej de întâlnire, schimburi de idei, updatări și de colaborare într-un cadru elegant. În aceeași perioadă, în același loc, se va desfășura primul curs de „ABC în medicina sexualității“ organizat sub egida AMSR. Adresat medicilor rezidenți, tinerilor specialiști și nu numai, medici sau psihologi, cursul îi va introduce pe participanți în tainele medicinii sexualității. Mai multe detalii privind programul conferinței și al cursului de medicina sexualității găsiți pe www.amsr.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe