Newsflash
Știri

Fetiță de 1 an și 6 luni, diagnosticată cu gripă

de Dorina Novac - ian. 7 2020
Fetiță de 1 an și 6 luni, diagnosticată cu gripă

O fetiță în vârstă de un an și jumătate din Buzău a fost transferată, marți dimineața, la Spitalul „Matei Balș” din București, după ce a fost diagnosticată cu gripă, în urma unui test rapid.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Adriana Bunilă, micuța prezenta simptome specifice gripei, și anume tuse, febră și obstrucție nazală, iar în urma unei test rapid s-a confirmat că are gripă de tip A, informează Agerpres.

Copilul a fost internat inițial la Secția Pediatrie a Unității de Primiri Urgente Buzău. De asemenea, nu fusese vaccinat antigripal.

Amintim că în data de 2 ianuarie, o femeie în vârstă de 47 de ani, din Buzău, a murit la spital după ce testele rapide au indicat prezența virusului gripal de tip A. Femeia, la fel, nu a fost vaccinată antigripal și suferea de mai multe afecțiuni.


Notă autor:

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe