Newsflash
Știri

Femeie rănită în Ucraina, tratată de medicii din Iași

de Dorina Novac - apr. 5 2022
Femeie rănită în Ucraina, tratată de medicii din Iași

O refugiată din Mariupol a ajuns la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași cu o rană suprainfectată.

O femeie de 45 de ani, din Ucraina, a fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sf. Spiridon” din Iaşi cu o rană infectată, produsă cel mai probabil de o schijă, a declarat dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul unităţii, scrie Agerpres.

refugiata

Potrivit sursei citate, femeia a fost rănită în urmă cu două săptămâni în Mariupol, Ucraina, fără a avea însă retenţie de corp străin.

De câteva zile, ea a locuit într-un centru de refugiaţi din Iaşi. Pentru că nu a fost tratată corespunzător, rana s-a suprainfectat.

„Pacienta care se afla într-un centru de refugiaţi din Iaşi a apelat 112 pentru că avea o contuzie produsă de o schijă. Ea nu poate explica prea bine mecanismul. Are o plagă suprainfectată la nivelul gambei. S-au făcut investigaţii, toaletarea plăgii şi consult chirurgical. În timpul investigaţiilor nu s-a descoperit niciun corp străin de tip schijă sau glonţ la nivelul acelei plăgi. Pacienta a plecat acasă cu recomandări de a reveni în ambulator şi de a urma un tratament”, a precizat dr. Diana Cimpoeşu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe