Newsflash
Știri

Federația „Solidaritatea Sanitară”, despre lucrătorii din sănătate nevaccinați

de Dorina Novac - iul. 8 2021
Federația „Solidaritatea Sanitară”, despre lucrătorii din sănătate nevaccinați

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” au precizat că în acest moment nu există niciun act normativ care să oblige lucrătorii din sănătate nevaccinați să se testeze pe banii lor.

solidaritatea sanitara

„În urma numeroaselor intervenții pe această temă condițiile pentru testarea obligatorie a lucrătorilor din sănătate nevaccinați au fost schimbate. Doar când sunt îndeplinite aceste condiții testarea obligatorie poate fi pusă în discuție de către unități. O estimare discutată de oficialități privind îndeplinirea acestor condiții este începutul toamnei”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federației.

Sindicaliștii din Sănătate subliniază că în acest moment nu există niciun act normativ care să oblige lucrătorii din sănătate nevaccinați să se testeze pe banii lor.

„Adică, dacă vor fi îndepline condițiile pentru testarea obligatorie și se menține cadrul legal actual, testarea poate fi făcută doar pe cheltuiala angajatorului. Deoarece Ministerul Sănătății și-a exprimat intenția de a elabora un act normativ care să facă olbigatorie testarea lucrătorilor din sănătate nevaccinați pe costurile lor, precizăm că toți membrii Solidaritatea Sanitară aflați într-o astfel de situație vor avea acces la documentele juridice pregătite pentru apărarea lor”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe