Newsflash
Știri

Federaţia patronatelor MF

de - iul. 22 2009
Federaţia  patronatelor MF
        Teatrul „Elvira Godeanu“ din Târgu-Jiu a găzduit, între 26 şi 28 iunie a.c., Prima ediţie a Forumului Naţional al Patronatelor Medicilor de Familie din România, organizată de Asociaţia Patronatului Medicilor de Familie (APNF) Gorj (preşedinte dr. Mihai Moisescu), cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Primăriei şi al Consiliului Local Tg. Jiu, al Colegiului Medicilor din judeţ şi al companiei Houston NPA. La reuniune, au participat preşedinţi şi membri ai patronatelor şi asociaţiilor medicilor de familie din ţară.
       Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), constituită cu acest prilej, reuneşte toate cele 27 de patronate MF existente la ora actuală în ţară, preşedintele consiliului său director fiind dna dr. Doina-Ileana Mihăilă (Bucureşti).
       Iniţiatorul evenimentului, dl dr. Mihai Moisescu, susţine că era necesar un nou tip de organizare a medicilor de familie, în jurul intereselor lor legitime, de mici întreprinzători, profesionişti ai unei meserii liberale. „Forumul a avut un succes enorm, de aici s-a plecat cu o federaţie patronală reprezentativă, medicii au înţeles că regulile jocului s-au modificat şi că, de acum înainte, MF va avea un cuvânt determinant în rezolvarea problemelor legate de serviciile de sănătate. Federaţia va fi partener activ la constituirea Contractului-cadru, îşi va spune răspicat cuvântul legat de programele naţionale de sănătate, de bugetul alocat sănătăţii, de procentele alocate Medicinii de familie din FNUASS“, a mai precizat dsa.
     Organizatorii şi-au exprimat regretul că dnii dr. Ion Bazac, ministrul sănătăţii, prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele CNAS, prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR, nu au dat curs invitaţiei de a participa. MS a fost reprezentat de dl dr. Cezar Irimie, secretar de stat, iar CNAS – de dl Augustus Costache, purtător de cuvânt.
     „Am realizat tot ce ne-am dorit, mai puţin dialogul cu decidenţii din sănătate, dar acest lucru le este imputabil integral. Sperăm că ceea ce s-a realizat acum şi se va reedita anual sub egida patronatului gorjean va convinge că suntem un interlocutor, un partener şi un deţinător de expertiză în sănătate şi politici sanitare, în general. Sperăm să fim cel puţin consultaţi în tot ceea ce priveşte piaţa serviciilor de sănătate în România şi să ni se recunoască dreptul, de acum câştigat, de parteneri în legislaţia în domeniu“, a declarat dna dr. Adriana Popescu, director în relaţia cu celelalte patronate, federaţie şi comunicare în cadrul APMF Gorj. (Dintr-un comunicat de presă primit la redacţie).
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe