Newsflash
Știri

Fake news în social media: „Criza medicamentelor în farmacii este inevitabilă”

de Florentina Ionescu - mar. 25 2022
Fake news în social media: „Criza medicamentelor în farmacii este inevitabilă”

În această perioadă, pe rețelele de socializare a circulat un document atribuit Patronatului Protecției și Medicinei Familiei „FAMILIA” în care se menționa o criză a medicamentelor în farmaciile din România.

Ca urmare a distribuirii pe rețelele de socializare a unui document avizat de „Patronatul Protecției și Medicinei Familiei «Familia»”, dat spre informare medicilor de familie, pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Sănătății precizează că toate aceste date sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip fake news (minciuni), se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

fakenews

În documentul respectiv li se indică medicilor de familie „să informeze pacienții mai ales pe cei cu afecțiuni cronice, să își procure medicamente pe o perioadă mai lungă de timp deoarece criza medicamentelor în farmacii este inevitabilă”, din cauza faptului că statul român „s-a implicat în mod iresponsabil în agravarea conflictului dintre Rusia și Ucraina”. (foto mai jos)

Reprezentanții Ministerului Sănătății roagă toții cetățenii „să nu colporteze aceste informații false, care sunt menite a induce panică în rândul comunităților, mai ales în rândul cetățenilor care necesită medicamentație sau tratament specific”.

„Amintim faptul că același semnatar, director executiv al patronatului amintit anterior (Patronatul Protecției și Medicinei Familiei „FAMILIA” – n.red.), a mai distribuit în trecut o minciună, ce a fost combătuta de Ministerul Apărării Naționale. În informarea precedentă se specifica faptul că întreaga campanie de vaccinare împotriva COVID-19, organizată de armată este «o acţiune militară specifică», iar vaccinul drept «un medicament experimental». Aceste afirmații sunt mincinoase, nefiind susținute de fapte verificabile”, a conchis Ministerul Sănătății. 

fake news criza medicamente

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe