Newsflash
Știri

Factoring pentru farmacii

de Serviciul de presă al MS - aug. 21 2009
Factoring pentru farmacii

Ministerul Sănătăţii are în vedere implementarea unui mecanism financiar, de factoring, prin care farmaciile să aibă posibilitatea de a cesiona facturile către distribuitori, iar aceştia, la rândul lor, să le poată sconta în sistemul bancar. (...)

   Măsura are ca scop deblocarea plăţilor în sistem, asigurarea de cash-flow necesar derulării activităţilor din companii în această perioadă, dar şi asigurarea
rulajului acestora.
   Concomitent, MS are în vedere decalarea plăţii facturilor către furnizori la 120 de zile, în cazul farmaciilor, şi la 90 de zile, în cel al programelor naţionale. Se vor asigura astfel fondurile necesare în special pentru medicina primară şi asigurarea funcţionării programelor naţionale.
   Deşi foarte utilizat în sistemul privat, dacă va fi acceptat de către Ministerul de Finanţe şi actorii din sistem, sistemul de factoring ar fi utilizat pentru prima oară în sistemul public.
   Asociaţia Română a Producătorilor de Medicamente a apreciat dialogul purtat cu MS şi a fost de acord că astfel de variante, care pot soluţiona situaţia plăţilor din sistem, chiar şi pentru un termen scurt, sunt extrem de necesare şi de vitale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe