Newsflash
Știri

Experiența franceză în tratarea pacienților cu tulburări de deglutiție

de Dorina Novac - oct. 31 2022
Experiența franceză în tratarea pacienților cu tulburări de deglutiție

Peste 200 de medici, asistenți și infirmiere, precum și studenți și elevi ai școlilor sanitare, au participat la cursuri de pregătire axate pe recuperarea pacienților cu tulburări de deglutiție.

tulburari de deglutitie

„Peste 200 de medici, asistenți medicali și infirmiere, precum și studenți și elevi ai școlilor sanitare, au participat în această săptămână, în sala de conferințe a Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca”, la o serie de cursuri de pregătire teoretică și practică axate pe o zonă a serviciilor medicale încă prea puțin dezvoltată în România – recuperarea pacienților cu tulburări de deglutiție”, au precizat vineri, 28 octombrie, reprezentanții ASSMB.

Citește și: Disfagia, de la simptom la sindrom

Prezentările au fost susținute de dr. Amina Lahlou și Florence Marquis, otofonist din cadrul din cadrulSpitalului Charles-Foix, unitate sanitară din cadrul Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), instituție similară Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

„Apreciem foarte mult colaborarea, de acum tradițională, cu colegi francezi, și cred că expertiza lor ne ajută să putem oferi cea mai bună îngrijire pacienților vârstnici care suferă de afecțiuni cronice, spitalul nostru fiind practic un centru de excelență în acest domeniu, la nivelul Capitalei”, a precizat Bogdan Stolică, managerul Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca”.

ASSMB

Cursurile organizate fac parte din proiectul internațional „Îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților cu patologii cronice”, care a debutat în anul 2019, și care a pus bazele unei relații de parteneriat între administrațiile care gestionează spitalele din București și Paris.

„Subiectele abordate de specialiștii francezi s-au bucurat de un foarte mare interes în rândul personalului medical, pentru că, deși problematica tulburărilor de deglutiție are o largă adresabilitate în România, în mod paradoxal există încă un deficit de competențe pe această zonă. Tocmai de aceea, cursurile au vizat formarea teoretică și practică a personalului medical în direcția depistării, evaluării și reeducării tulburărilor de deglutiție”, se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, obiectivul este ameliorarea semnificativă a calității îngrijirii acordate pacienților care suferă de afecțiuni cronice, aflați în general la o vârstă înaintată.

„Pentru ASSMB este foarte important să avem performanță în spitalele noastre și calitatea serviciilor medicale oferite bucureștenilor să crească în mod constant. Experiența franceză în domeniul îngrijirii pacienților cronici cred că ne poate ajuta foarte mult în acest sens. Acesta este și motivul pentru care vom continua să dezvoltăm și pe mai departe colaborarea noastră și schimbul de experiență cu spitalele administrate de Assistance Publique - Hôpitaux de Paris”, a menționat Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

În cadrul aceluiași proiect internațional, în luna noiembrie este programată la Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca” o nouă sesiune de instruire susținută de experți francezi, care va trata problematica utilizării medicamentelor în mod eficient și în condiții de siguranță pentru pacienți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe