Newsflash
Știri

Exercițiu de intervenție în caz de incendiu la Spitalul Militar din Timișoara

de Florentina Ionescu - oct. 13 2022
Exercițiu de intervenție în caz de incendiu la Spitalul Militar din Timișoara

La exercițiul de ieri, ISU Banat a acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu o autoscară mecanică de lucru la înălțime.

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a transmis că miercuri a avut loc un exercițiu de alarmare și intervenție în caz de incendiu la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara.

Ieri, 12 octombrie, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Banat al județului, Timiș au desfășurat un nou exercițiu de alarmare și intervenție la incendiu cu forțe și mijloace în teren, se arată într-un mesaj postat pe o rețea socială

exercitiu stingere incendiu spital militar timisoara1

Acest exercițiu face parte din acţiunile permanente desfășurate cu scopul de antrenare și perfecționare a deprinderilor întregului personal al spitalului asupra modului de acțiune în caz de incendiu, au explicat reprezentanții Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale. În cadrul exercițiului s-a simulat stingerea unui incendiu și evacuarea pacienților din cadrul secției Chirurgie generală.

„Scenariul exercițiului a presupus intervenția forțelor și mijloacelor proprii de apărare împotriva incendiilor și intervenția detașamentelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, urmărind îndeplinirea obiectivelor de instruire: respectarea timpilor de anunțare, punerea în funcțiune a mijloacelor de stins incendiu din dotare, limitarea extinderii incendiului, evacuarea persoanelor (atât pe căile de evacuare, cât și cu autospeciala de intervenție și salvare la înălțime), acordarea primului ajutor persoanelor rănite, verificarea viabilității căilor de acces”, potrivit sursei menționate.

exercitiu stingere incendiu spital militar timisoara2

La exercițiul de ieri, în sprijinul formațiunii proprii de intervenție la incendiu, ISU Banat a acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu o autoscară mecanică de lucru la înălțime. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe