Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Examenul de rezidențiat 2019 blocat?

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU luni, 14 octombrie 2019, ora 15:13

Incertitudinea cu priviire la data exactă la care va avea loc examenul de rezidențiat bulversează mii de absolvenți mediciniști.

Evenimentele recente de pe scena politică au avut un răsunet important asupra viitorului tinerilor absolvenți de medicină. Înaintea depunerii moțiunii de cenzură examenul de rezidențiat de anul acesta a fost amânat pentru data de 8 decembrie, fiind anunțate și datele repartițiilor aferente acestuia. Însă odată cu dizolvarea Guvernului tinerii abdolvenți se află încă o dată într-o situație fără precedent: rămâne sau nu valabil calendarul anunțat de Sorina Pintea? 

Neliniștiți de aceste vești studenții au intrat în grevă japoneză și vor continua până când vor fi anunțate informații clare cu privire la examen. De asemnea pe rețelele de socializare au fost deja anunțate proteste pentru miercuri, 16 octombrie, în Iași, Cluj, Craiova.

O altă problemă pe care reprezentanții celor mai importante asociații studențești au reclamat-o este scăderea numărului de locuri scoase la concurs anul acesta, cu 700 mai puține față de anul 2018. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC