Newsflash
Știri

Examenul de rezidențiat 2019 blocat?

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - oct. 14 2019
Examenul de rezidențiat 2019 blocat?

Incertitudinea cu priviire la data exactă la care va avea loc examenul de rezidențiat bulversează mii de absolvenți mediciniști.

Evenimentele recente de pe scena politică au avut un răsunet important asupra viitorului tinerilor absolvenți de medicină. Înaintea depunerii moțiunii de cenzură examenul de rezidențiat de anul acesta a fost amânat pentru data de 8 decembrie, fiind anunțate și datele repartițiilor aferente acestuia. Însă odată cu dizolvarea Guvernului tinerii abdolvenți se află încă o dată într-o situație fără precedent: rămâne sau nu valabil calendarul anunțat de Sorina Pintea? 

Neliniștiți de aceste vești studenții au intrat în grevă japoneză și vor continua până când vor fi anunțate informații clare cu privire la examen. De asemnea pe rețelele de socializare au fost deja anunțate proteste pentru miercuri, 16 octombrie, în Iași, Cluj, Craiova.

O altă problemă pe care reprezentanții celor mai importante asociații studențești au reclamat-o este scăderea numărului de locuri scoase la concurs anul acesta, cu 700 mai puține față de anul 2018. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe