Newsflash
Știri

Evoluția cazurilor de COVID-19 la personalul medical din România

de Florentina Ionescu - sept. 9 2020
Evoluția cazurilor de COVID-19 la personalul medical din România

Raportul săptămânal dat publicității marți de Institutul Național de Sănătate Publică arată și câteva date esențiale referitoare la personalul medical din România, în lupta cu COVID-19.

INSP oferă în cel mai recent raport și informații legate de personalul medical care s-a îmbolnăvit de COVID-19. Astfel, în total, precizează specialiștii, 4.973 reprezintă numărul total de cazuri de îmbolnăviri înregistrate la personalul medical. Dintre acestea, 4.019 sunt cazuri la persoanele de sex feminin, iar 954 sunt cazuri de COVID-19 la persoanele de sex masculin.

medici cazuri covid-19 romania 6 septembrie

Totodată, în raport se precizează că 776 sunt cazurile de COVID-19 înregistrate la medici, 2.223 sunt cazurile totale de COVID-19 la asistenți medicali, 77 de cazuri de COVID-19 la ambulanțieri și 1.897 de cazuri de COVID-19 la alte tipuri de personal medical.

În ceea ce privește decesele cauzate de COVID-19 în rândul personalului medical, INSP prezintă un tabel cu date despre grupa de vârstă și fatalitatea. personal medical1 pana la 6 septembrie covid

Cele mai multe decese cauzate de COVID-19 la personalul medical au fost înregistrate la grupa de vârstă 60-69 de ani.

personal medical2 pana la 6 septembrie covid


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe