Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Evoluția cazurilor de COVID-19 la personalul medical din România

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 9 septembrie 2020, ora 10:24

Raportul săptămânal dat publicității marți de Institutul Național de Sănătate Publică arată și câteva date esențiale referitoare la personalul medical din România, în lupta cu COVID-19.

INSP oferă în cel mai recent raport și informații legate de personalul medical care s-a îmbolnăvit de COVID-19. Astfel, în total, precizează specialiștii, 4.973 reprezintă numărul total de cazuri de îmbolnăviri înregistrate la personalul medical. Dintre acestea, 4.019 sunt cazuri la persoanele de sex feminin, iar 954 sunt cazuri de COVID-19 la persoanele de sex masculin.

medici cazuri covid-19 romania 6 septembrie

Totodată, în raport se precizează că 776 sunt cazurile de COVID-19 înregistrate la medici, 2.223 sunt cazurile totale de COVID-19 la asistenți medicali, 77 de cazuri de COVID-19 la ambulanțieri și 1.897 de cazuri de COVID-19 la alte tipuri de personal medical.

În ceea ce privește decesele cauzate de COVID-19 în rândul personalului medical, INSP prezintă un tabel cu date despre grupa de vârstă și fatalitatea. personal medical1 pana la 6 septembrie covid

Cele mai multe decese cauzate de COVID-19 la personalul medical au fost înregistrate la grupa de vârstă 60-69 de ani.

personal medical2 pana la 6 septembrie covid

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: cadre medicale infectate cadre medicale medici decese decese COVID cazuri covid-19 cazuri confirmate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC