Newsflash
Știri

Evenimente de Săptămâna internaţională pentru persoanele cu deficienţe de auz

de L. Budin - sept. 23 2022
Evenimente de Săptămâna internaţională pentru persoanele cu deficienţe de auz

În 2022, Săptămâna internaţională pentru persoanele cu deficienţe de auz este marcată în perioada 19-25 septembrie, 23 septembrie fiind Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor.

Tema de acest an a săptămânii internaționale este „Building Inclusive Communities for All” („Construind comunități incluzive pentru toți”) potrivit site-ului World Federation of the Deaf (Federaţia Internaţională a Surzilor).

as_surzilor
Sursă foto: Vocea Tăcerii/Facebook

 

Ziua internaţională a persoanelor cu deficienţe de auz este o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale a Surzilor şi a fost lansată pentru prima dată în 1958. De la sărbătorirea pe parcursul unei zile, evenimentele devenind tot mai numeroase, s-a decis celebrarea pe durata unei săptămâni şi a fost aleasă ultima săptămână a lunii septembrie, informează Agerpres.

Ziua internațională este marcată anul acesta la 25 septembrie și încheie o săptămână de evenimente dedicate persoanelor cu deficienţe de auz, prin care se urmăreşte implicarea autorităţilor, politicienilor şi a publicului larg în vederea contribuirii la creşterea şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a persoanelor cu dizabilităţi, prin informarea corectă asupra problemelor cu care se confruntă aceste persoane.

În ţară, Asociaţia Naţională a Surzilor din România (ANSR) este organizaţia care reprezintă interesele persoanelor cu deficienţă de auz la nivelul întregii ţări.

Filiala din Timișoara a ANSR a organizat o serie de manifestări pe data 17 septembrie. Evenimentul a fost deschis de către președintele Sîrbu David, care a făcut o scurtă informare cu privire la istoricul acestei zile și importanța ei, se arată pe pagina de Facebook a revistei Vocea Tăcerii, publicația Asociației Naționale a Surzilor din România.

Au  fost organizate două concursuri cu premii, ,,Cea mai delicioasă prăjitură” și ,,Cea mai delicioasă clătită”. Alte concursuri și excursii vor fi organizate la filialele asociației din Arad, Ialomița, Mureș, Tulcea.

Tema zilei de 23 septembrie, când se marchează Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor, este „Limbajele semnelor ne unesc!”. Departamentul Interpreților Autorizați din ANSR a transmis un mesaj de mulțumire beneficiarilor:

În viața persoanei surde, accesul la informații prin intermediul interpreților este un drept și o necesitate permanentă. Serviciile de interpretare reprezintă, poate, cea mai importantă categorie de servicii oferite în cadrul Asociației. Împreună, colaborând cu profesionalism și respect reciproc, ne putem îndrepta către obiectivul major al incluziunii persoanelor cu deficiențe de auz la toate nivelurile”, se arată pe pagina de Facebook a revistei Vocea Tăcerii.

Slănic: proiect dedicat întâlnirii medicilor cu pacienţii cu boli rare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe