Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Evaluări post-COVID pentru copii, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 11:16

Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu deschide primul cabinet de Pneumologie Copii din spital unde vor putea fi evaluaţi copiii care au fost infectați cu noul coronavirus, a anunțat dr. Iulia Simina.

Dr. Iulia Simina, medic specialist pneumolog și medic specialist pediatru în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu anunță că în cadrul Cabinetului Pneumologie Copii va efectua consultații pentru micii pacienți care au fost infectați cu noul coronavirus și care au fost declarați vindecați, după ce au trecut cel puțin 14 zile de la depistarea infecției COVID-19.

covid copii
Sursă imagine: Pixabay

„Evaluarea efectuată prin intermediul cabinetului de Pneumologie Copii din cadrul Dispensarului TBC va consta în consult clinic și spirometrie. La nevoie, aceste investigații pot fi completate cu analize de sânge și/sau radiografie pulmonară”, se arată într-un comunicat.

Pentru consult este necesar un bilet de trimitere de la medicul de familie al copilului, bilet pe care se poate consemna data depistării infecției cu SARS-CoV-2 sau data debutului perioadei de carantinare.

Spital Sibiu
Dr. Iulia Simina

„Aceste date sunt necesare deoarece evaluarea se adresează acelor copii care au ieșit din perioada de maximă contagiozitate. Cazurile simptomatice confirmate cu infecție cu virusul SARS-CoV-2 și contacții asimptomatici aflați încă în perioada de carantinare vor respecta aceleași circuite ca și până în prezent (se ia legătura telefonic cu medicul de familie, iar, după caz, se va solicita ambulanța în vederea consultului în serviciul de urgență, din cadrul Spitalului de Pediatrie)”, a menționat dr. Iulia Simina.

Etichete: coronavirus copii radiografie pulmonara carantinare virusul SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.