Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Europa vine la Bucureşti şi Sibiu

Viața Medicală
Madeleine KARACAŞIAN miercuri, 1 mai 2013
   Cu puţin înainte de Ziua Europei (9 mai), o conferinţă de presă ne-a amintit că, luna viitoare, amatorii de muzică bună vor avea parte din nou de o adevărată sărbătoare. „Sunt douăzeci de ani de când oferim publicului larg un festival care se remarcă prin muzică bună, profesiona­lism şi eleganţă“ a amintit Luigi Gageos, directorul EUROPAfest 2013. La Bucureşti şi Sibiu, evenimentul propune, ca de obicei, patru genuri: jazz, blues, pop şi clasic. EUROPAfest va include anul acesta peste 300 de artişti din 52 de ţări de pe patru continente. Startul se va da de Ziua Europei, cu un concert realizat împreună cu Repre­zentanţa Comisiei Europene din România, la Teatrul Odeon, cuprinzând toate cele patru genuri muzicale, tocmai pentru a arăta unitatea prin diversi­tate. Cealaltă copertă a festivalului va fi gala din 25 mai, în care muzicienii vor fi premiaţi pentru cele mai bune evoluţii. Totodată, Casa Regală va acorda Premiul de Excelenţă unei com­panii implicate în EUROPAfest.
   Am mai aflat detalii şi despre alte eveni­mente din festival. În perioada 9–18 mai, vor avea loc concerte live de jazz, blues şi pop, cu invitaţi de marcă din Belgia, Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Scoţia şi Suedia. În perioada 18–25 mai, este în program Bucharest International Jazz Competition, ajunsă la a şaptea ediţie; cele 27 de trupe din 22 de ţări vor transforma Bucureştiul în capitala jazzului mondial. Tot în aceeaşi perioadă va fi organizată şi Jeunesses International Piano Com­petition, care, din acest an, va purta numele lui Dinu Lipatti.
   Atractive pentru public se anunţă şi Caffe Festival & Jam Sessions (9–24 mai), desfăşurate în spaţii neconvenţionale (cafenele şi cluburi), astfel încât să fie accesibile multor iubitori ai genului. Festivalul va mai propune workshopuri şi master-class-uri, unul dintre ele fiind intitulat „Repetiţie generală“ şi condus de cunoscuta cântăreaţă Margareta Pâslaru.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.