Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Epidemia mondială de tabagism

Viața Medicală
Dr. M. D. vineri, 22 iulie 2011

   Conform celui de-al treilea Raport periodic al OMS despre epidemia mondială de tabagism, dat publicităţii recent,peste un miliard de persoane trăiesc în cele 19 ţări, a căror legislaţieimpune prezenţa aventismentelor explicite pe ambalajele produselor detutun, de două ori mai multe decât în urmă cu doi ani (547 milioanede persoane – 16 ţări). (...)

   Conform celui de-al treilea Raport periodic al OMS despre epidemia mondială de tabagism, dat publicităţii recent, peste un miliard de persoane trăiesc în cele 19 ţări, a căror legislaţie impune prezenţa aventismentelor explicite pe ambalajele produselor detutun, de două ori mai multe decât în urmă cu doi ani (547 milioanede persoane – 16 ţări).
   Raportul examinează campaniile antitutun în mass-media şi constată că peste 1,9 miliarde deoameni trăiesc în 23 de ţări ce au derulat cel puţin o campanie puternică în ultimii doi ani.
   Impunerea avertismentelor explicite pe pachetele de tutun face partedin cele şase măsuri preconizate de OMS pentru reducerea cererii, alături de: supravegherea tabagismului, protecţia împotriva fumatului, facilitarea tratamentului sevrajului tabagic, aplicarea interdicţiilor privind publicitatea, promovarea şi sponsorizarea tutunului şi creşterea taxelor. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.