Newsflash
Știri

EMA evaluează molnupiravir pentru posibila utilizare rapidă în țările UE

de L. Budin - nov. 9 2021
EMA evaluează molnupiravir pentru posibila utilizare rapidă în țările UE

EMA inițiază evaluarea molnupiravir, pentru a susține decizia autorităților naționale privind posibila utilizare a tratamentului, înaintea obținerii autorizației oficiale de punere pe piață.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Șefii Agenţiilor Medicamentului (HMA) au convenit asupra necesității unor recomandări suplimentare cu privire la tratamentele pentru COVID-19, având în vedere ratele în creștere ale infecțiilor și deceselor cauzate de boală în Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat.

molnupiravir merck

În acest scop, EMA evaluează datele disponibile privind utilizarea molnupiravir (cunoscut și ca MK 4482 sau Lagevrio) pentru a sprijini deciziile naționale, cu privire la posibila utilizare a acestui tratament pentru COVID-19 înaintea autorizației oficiale de punere pe piață.

În paralel cu procedura de evaluare continuă aflată în desfășurare, Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (CHMP) va oferi un aviz științific armonizat la nivelul UE în cel mai scurt timp posibil, pentru a ajuta autoritățile naționale să decidă cu privire la asigurarea accesului cât mai rapid la molnupiravir, la nivel național, în contexul unei situații de urgență spre exemplu, se mai arată în comunicat.

Molnupiravir este un medicament antiviral oral dezvoltat de MSD (Merck Sharp & Dohme), în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics. Reduce capacitatea SARS-CoV-2 de a se multiplica în organism, prin creșterea numărului de erori în materialul genetic al virusului, într-un mod care afectează capacitatea acestuia de a se replica.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe