Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

EMA evaluează cererea depusă de Johnson & Johnson pentru doza de rapel

Viața Medicală
L. Budin marţi, 23 noiembrie 2021, ora 11:39

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că evaluează o cerere depusă de compania Johnson&Johnson, în vederea administrării dozei de rapel, în cazul vaccinului său anti-COVID.

Dacă cererea primește aviz favorabil, doza de rapel va putea fi administrată adulților din UE la cel puţin două luni după prima inoculare cu ser, informează AFP, preluată de Agerpres.

vaccin-johnson

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA va realiza o evaluare accelerată a datelor trimise de compania care comercializează acest vaccin”, au anunţat reprezentanţii EMA.

Datele analizate de EMA conţin rezultate medicale obţinute de la peste 14.000 de adulţi care au primit a doua injecţie cu serul Johnson&Johnson sau un placebo, a precizat agenţia europeană. Rezultatele analizei sunt aşteptate în săptămânile următoare.

Serul Johnson&Johnson ar putea deveni cel de-al treilea vaccin anti-COVID utilizat în UE, pentru administrarea rapelului cu efect sporit de protecție, la adulţi.

Etichete: agentia europeana a medicamentului evaluare accelerata rapel johnson&johnson vaccin anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.