Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Elveţia – 7 milioane de euro pentru proiecte medicale de urgenţă în România

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 19 februarie 2010

  Dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, s-a întâlnit la sediul MS cu E.S. dl Livio Hürzeler, ambasador al Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti. Părţile şi-au manifestat voinţa pentru continuarea asistenţei acordate de Guvernul Confederaţiei Elveţiene în domeniul sănătăţii publice din România, ca temă principală de cooperare în cadrul Proiectului elveţian de solidaritate cu noile state membre UE. (...)

Acordul-cadru dintre cele două guverne va fi semnat cel mai probabil în primul semestru al anului 2010. E.S. dl Livio Hürzeler a declarat că Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare va aloca aproximativ 7 milioane de euro pentru proiecte care au în vedere dezvoltarea sistemului medical de urgenţă. Proiectele vor viza pregătirea personalului prespitalicesc şi spitalicesc în îngrijirea medicală de urgenţă şi a personalului care asigură serviciile medicale de urgenţă cu ajutorul elicopterelor.
   Dl Cseke Attila a declarat că programele bilaterale încheiate cu agenţia elveţiană până în prezent au fost un real succes. Exprimându-şi încrederea că şi noile proiecte vor ajuta la îmbunătăţirea sistemului nostru sanitar, dl ministru a mulţumit Elveţiei pentru solidaritate şi pentru disponibilitatea administrativă şi financiară, în domeniul sănătăţii.
   La întâlnire au participat şi dnii dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în MS, şi Simon Geissbühler, consilier al ambasadorului Confederaţiei Elveţiene.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.