Newsflash
Știri

Elveţia – 7 milioane de euro pentru proiecte medicale de urgenţă în România

de Serviciul de presă al MS - feb. 19 2010
Elveţia – 7 milioane de euro pentru proiecte medicale de urgenţă în România

  Dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, s-a întâlnit la sediul MS cu E.S. dl Livio Hürzeler, ambasador al Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti. Părţile şi-au manifestat voinţa pentru continuarea asistenţei acordate de Guvernul Confederaţiei Elveţiene în domeniul sănătăţii publice din România, ca temă principală de cooperare în cadrul Proiectului elveţian de solidaritate cu noile state membre UE. (...)

Acordul-cadru dintre cele două guverne va fi semnat cel mai probabil în primul semestru al anului 2010. E.S. dl Livio Hürzeler a declarat că Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare va aloca aproximativ 7 milioane de euro pentru proiecte care au în vedere dezvoltarea sistemului medical de urgenţă. Proiectele vor viza pregătirea personalului prespitalicesc şi spitalicesc în îngrijirea medicală de urgenţă şi a personalului care asigură serviciile medicale de urgenţă cu ajutorul elicopterelor.
   Dl Cseke Attila a declarat că programele bilaterale încheiate cu agenţia elveţiană până în prezent au fost un real succes. Exprimându-şi încrederea că şi noile proiecte vor ajuta la îmbunătăţirea sistemului nostru sanitar, dl ministru a mulţumit Elveţiei pentru solidaritate şi pentru disponibilitatea administrativă şi financiară, în domeniul sănătăţii.
   La întâlnire au participat şi dnii dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în MS, şi Simon Geissbühler, consilier al ambasadorului Confederaţiei Elveţiene.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe