Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ELIA KAZAN – 100

Viața Medicală
Madeleine KARACAŞIAN vineri, 11 septembrie 2009

La 7 septembrie s-au împlinit o sută de ani de la naşterea unuia dintre cei mai iluştri regizori americani – Elia Kazan – care şi-a desfăşurat activitatea la mijlocul secolului XX. (...)

   Elias Kazanjoglou, pe adevăratul său nume, s-a născut într-o familie de greci din Kaiseri, în inima Anatoliei, fostă capitală a celebrului regat al Cappadociei, important oraş al Imperiului Otoman. Familia sa a emigrat în 1913 în Statele Unite, instalându-se la New York. Tatăl său, devenit negustor de covoare, dorea ca fiul să-i meargă pe urme, pentru a rămâne în afaceri. Numai că tânărul Elias a preferat să dea curs sfaturilor mamei sale care l-a încurajat să decidă singur ceea ce vrea să facă în viaţă. Astfel, după frecventarea unor şcoli publice din localitate şi din New Rochelle, tânărul Kazan a absolvit Colegiul Williams şi apoi Şcoala de teatru de pe lângă bătrâna Universitate Yale din New Haven, statul Connecticut. (...)
Articolul integral îl puteţi citi înziarul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.