Newsflash
Știri

Electrocardiografe de ultimă generaţie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galați

de Dorina Novac - dec. 11 2020
Electrocardiografe de ultimă generaţie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galați

Mai multe secţii ale Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost achiziționate şase electrocardiografe de ultimă generaţie care au intrat în dotarea secţiilor de oncologie, diabet, chirurgie vasculară, neurochirurgie, endocrinologie şi medicală I, scrie Agerpres.

electrocardiografe
Sursă imagine: Pixabay

Aparatele medicale sunt complet echipate şi au costat 247.044 lei, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

„Anul acesta au fost realizate cele mai mari investiţii în aparatură medicală. (...) O parte din echipamente au ajuns, altele urmează să fie aduse de către furnizori sau sunt în diverse etape de achiziţie publică. Spre exemplu, în cel mai scurt timp trebuie să ajungă un echipament performant pentru monitorizarea pacienţilor cu probleme cardiace”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Echipamentele medicale sunt dotate cu softuri care analizează datele obţinute şi ajută medicul în stabilirea diagnosticului.

De asemenea, investigaţiile medicale se pot realiza şi la patul pacientului, iar datele obţinute pot fi stocate electronic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe