Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Educaţie pentru seniorii români de mâine

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON vineri, 3 decembrie 2021

O nouă ediţie a programului „Micii Sanitari” a debutat luna trecută. Scopul său este promovarea temelor de educaţie pentru sănătate în rândul unui număr cât mai mare de copii și tineri.

miciisanitari4Ediţia de anul acesta a proiectului a debutat la începutul lunii noiembrie și urmează să se finalizeze în mai-iunie 2022. Peste o sută de studenţi mediciniști clujeni sunt implicaţi în acest demers care însumează până la 120 de cursuri a câte două ore, pentru peste 3.500 de beneficiari direcţi – copii și tineri cu vârste între 7 și 11 ani – și alţi 10.000 de beneficiari indirecţi, persoane din imediata proximitate a copiilor.

Între temele care vor fi abordate în cadrul programului se numără: stilul de viaţă sănătos, noţiuni de bază despre organism și igienă personală, noţiuni de prim-ajutor, educaţia sexuală, utilitatea vaccinării, consumul de
droguri, fumatul și alcoolul, cancerul de sân.

Micii Sanitari” este un proiect naţional care se desfășoară în cadrul comitetului permanent SCOPH (Standing Committee on Public Health) din cadrul Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România ( FASMR) și care a fost adoptat de opt centre universitare membre FASMR: București, Braşov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Târgu Mureș şi Timișoara.

Citiți și: Program de educație nutrițională pentru adolescenți

Etichete: micii sanitari FASMR educatie sanatate stil de viata sanatos educatie sexuala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.