Newsflash
Știri

Educaţie pentru seniorii români de mâine

de Demostene ŞOFRON - dec. 3 2021
Educaţie pentru seniorii români de mâine

O nouă ediţie a programului „Micii Sanitari” a debutat luna trecută. Scopul său este promovarea temelor de educaţie pentru sănătate în rândul unui număr cât mai mare de copii și tineri.

miciisanitari4Ediţia de anul acesta a proiectului a debutat la începutul lunii noiembrie și urmează să se finalizeze în mai-iunie 2022. Peste o sută de studenţi mediciniști clujeni sunt implicaţi în acest demers care însumează până la 120 de cursuri a câte două ore, pentru peste 3.500 de beneficiari direcţi – copii și tineri cu vârste între 7 și 11 ani – și alţi 10.000 de beneficiari indirecţi, persoane din imediata proximitate a copiilor.

Între temele care vor fi abordate în cadrul programului se numără: stilul de viaţă sănătos, noţiuni de bază despre organism și igienă personală, noţiuni de prim-ajutor, educaţia sexuală, utilitatea vaccinării, consumul de
droguri, fumatul și alcoolul, cancerul de sân.

„Micii Sanitari” este un proiect naţional care se desfășoară în cadrul comitetului permanent SCOPH (Standing Committee on Public Health) din cadrul Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) și care a fost adoptat de opt centre universitare membre FASMR: București, Braşov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Târgu Mureș şi Timișoara.

Citiți și: Program de educație nutrițională pentru adolescenți

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe