Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Educație medicală prin animație pentru persoanele cu cancer pulmonar

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 15 decembrie 2020, ora 16:14

De acum, cancerul pulmonar poate fi explicat mai simplu, pe înțelesul pacientului, prin intermediul unui proiect animat de educație medicală.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România ( FABC), cu sprijinul Roche România, lansează un proiect de educație medicală pentru persoanele diagnosticate cu cancer pulmonar.

animatie pacienti cancer pulmonar

Materialul este prezentat într-o formă animată, prietenoasă și cu informații pe înțelesul pacienților: care sunt principalele simptome care ar trebui să îngrijoreze, când ar trebui să meargă pacientul la medic, ce investigații sunt recomandate, care este tratamentul și ce surse de informare suplimentare pot ajuta, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Animația poate fi vizionată pe site-ul invingemcancerul.ro sau mai jos.

În România, cancerul bronhopulmonar este prima cauză de mortalitate în rândul pacienților cu cancer. În țara noastră, acest tip de cancer este cel mai întâlnit în rândul bărbaților și al patrulea cel mai frecvent la femei , potrivit GLOBOCAN (Global Cancer Observatory).

Etichete: cancer pulmonar FABC federatia asociatiilor bolnavilor de cancer animatie educatie medicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.