Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Educația pentru mediu va fi introdusă în programa școlară din România

Viața Medicală
L. Budin joi, 16 decembrie 2021, ora 13:10

Începând cu anul școlar 2023-2024, educația pentru mediu va fi introdusă în programă, au decis, prin vot, senatorii României. Legea urmează să fie trimisă la promulgare președintelui țării.

Senatul României a votat recent, în calitate de cameră decizională, propunerea legislativă, inițiată în acest an de 31 de senatori și deputați, arată, într-o postare pe Facebook, Asociația Act for Tomorrow.

profesor-scoala

Propunerea legislativă vizează modificarea Legii Educaţiei Naţionale: propune elaborarea unei strategii privind educația pentru mediu, la nivelul Ministerului Educației și Ministerului Mediului, până la finalul anului 2022, și transpunerea acesteia în planurile-cadru de învățământ primar și gimnazial.

Prin aceeași propunere legislativă s-a decis ca, în curriculumul naţional pentru învăţământul primar şi gimnazial să fie introdusă şi competenţa de mediu, alături de competenţele care determină profilul de formare a elevului.

În expunerea de motive, parlamentarii precizează că este nevoie de cursuri în care elevii să înveţe despre bunele practici şi efectele acţiunilor lor asupra mediului, să fie implicaţi în activităţi ecologice, nu doar în cadrul unor programe educaţionale opţionale sau naţionale de tipul „şcoala altfel”, ci pe tot parcursul anului.

Asociația Act for Tomorrow salută această decizie istorică pentru România. Încă de anul trecut am susținut și subliniat nevoia urgentă a unui program care vizează educația pentru mediu și schimbări climatice structurat, cu obiective clare, aplicat coerent și unitar la nivelul tuturor unităților de învățământ, accesibil tuturor elevilor, având conținut de actualitate”, se arată în comunicat.

Legea urmează să fie trimisă la promulgare președintelui României.

Etichete: educatia pentru mediu programa scolara vot senat lege la promulgare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.