Newsflash
Știri

Ecograf pentru investigații cardiace complexe, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

de Dorina Novac - aug. 14 2020
Ecograf pentru investigații cardiace complexe, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara a primit un ecograf care permite o evaluare complexă a pacienţilor la nivelul inimii, folosind tehnici imagistice 2D şi 4D de înaltă rezoluţie.

Potrivit Agerpres, pe lângă evaluarea morfologică a cordului, ecograful permite caracterizarea din punct de vedere funcţional a acestuia, prin utilizarea tehnicilor Doppler color, Doppler Spectral sau Doppler Tisular.

aparat performant
Sursă imagine: Pixabay

 

„Folosind ecografia 4D, putem vedea, practic, cum arată, de exemplu, valva în inima omului. Putem vedea în timp real eventualele leziuni ale valvei cardiace şi putem ajuta chirurgul să aleagă cea mai bună tehnică pentru pacientul nostru, în cazul în care această intervenţie este necesară. Este un aparat foarte performant care permite o evaluare nu doar a cordului, ci şi a sistemului arterio-venos periferic, a organelor parenchimatoase abdominale şi a plămânului" a declarat dr. Răzvan Macarie, de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara.

Specialistul a precizat că aparatul, care foloseşte cele mai noi softuri din acest domeniu, ajută la evaluarea indicilor de disincronism cardiac utilizaţi în cadrul terapiei de resincronizare la pacienţii cu insuficienţă cardiacă avansată.

Totodată, acesta a subliniat că pacienţii cu boli cardiovasculare preexistente prezintă un risc major de deces în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2, riscul de mortalitate fiind de circa trei ori mai mare decât cel al pacienţilor care nu au asociată o boală cardiovasculară.

Valoarea de achiziție a aparatului a fost de 130.000 de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe