Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Echipe mobile de vaccinare și în școli

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 27 august 2021

Copiii eligibili pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 vor putea fi vaccinaţi și în școli, a anunţat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

echipe mobileAutorităţile române doresc să organizeze activităţi de vaccinare în unităţile de învăţământ cu ajutorul echipelor mobile, a arătat președintele CNCAV marţi, într-o conferinţă de presă.

Valeriu Gheorghiţă a explicat că vor exista unităţi de învăţământ unde se vor organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare, care să funcţioneze pe perioada în care există o adresabilitate în acest sens.

Punctele de vaccinare vor fi înfiinţate în școlile care nu au în apropiere un centru de vaccinare și în mediul rural. În cadrul lor se vor putea imuniza și cadrele didactice, personalul din învăţământ, precum și aparţinătorii copiilor, a adăugat președintele CNCAV.

Cel mai probabil, începând cu luna septembrie, în școli vor avea loc și acţiuni de informare online în cadrul ședinţelor cu părinţii, unde reprezentanţi fie din direcţiile de sănătate publică, fie din corpul medical din judeţ vor fi prezenţi online și vor răspunde întrebărilor legate de vaccinare.

Doctorul Gheorghiţă a reiterat faptul că CNCAV promovează conceptul de imunizare la nivelul întregii familii, pentru că, dacă un copil se infectează, există riscul să transmită boala celor din familie și, în cazul în care există persoane vulnerabile, evoluţia lor poate fi nefavorabilă: „Sunt studii care ne arată că, de pildă, familiile care au copii preșcolari au un risc cu 15% mai mare să înregistreze îmbolnăvire prin COVID-19, iar cei care au copii școlari au un risc cu 20%-25% mai mare să înregistreze cazuri în interiorul familiei”.

Etichete: vaccin covid vaccinare copii SARS-Cov-2 puncte vaccinare vaccinare scoli pandemie covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.