Newsflash
Știri

Echipe mobile de vaccinare și în școli

de Cristina GHIOCA - aug. 27 2021
Echipe mobile de vaccinare și în școli

Copiii eligibili pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 vor putea fi vaccinaţi și în școli, a anunţat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

echipe mobileAutorităţile române doresc să organizeze activităţi de vaccinare în unităţile de învăţământ cu ajutorul echipelor mobile, a arătat președintele CNCAV marţi, într-o conferinţă de presă.

Valeriu Gheorghiţă a explicat că vor exista unităţi de învăţământ unde se vor organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare, care să funcţioneze pe perioada în care există o adresabilitate în acest sens.

Punctele de vaccinare vor fi înfiinţate în școlile care nu au în apropiere un centru de vaccinare și în mediul rural. În cadrul lor se vor putea imuniza și cadrele didactice, personalul din învăţământ, precum și aparţinătorii copiilor, a adăugat președintele CNCAV.

Cel mai probabil, începând cu luna septembrie, în școli vor avea loc și acţiuni de informare online în cadrul ședinţelor cu părinţii, unde reprezentanţi fie din direcţiile de sănătate publică, fie din corpul medical din judeţ vor fi prezenţi online și vor răspunde întrebărilor legate de vaccinare.

Doctorul Gheorghiţă a reiterat faptul că CNCAV promovează conceptul de imunizare la nivelul întregii familii, pentru că, dacă un copil se infectează, există riscul să transmită boala celor din familie și, în cazul în care există persoane vulnerabile, evoluţia lor poate fi nefavorabilă: „Sunt studii care ne arată că, de pildă, familiile care au copii preșcolari au un risc cu 15% mai mare să înregistreze îmbolnăvire prin COVID-19, iar cei care au copii școlari au un risc cu 20%-25% mai mare să înregistreze cazuri în interiorul familiei”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe