Newsflash
Știri

E. coli în brânză de vaci și în carne de pui

de Sorina BUZATU - mar. 18 2016
E. coli în brânză de vaci și în carne de pui
     Bacteria E. coli 026, cauză a îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost descoperită în probele prelevate dintr-o cantitate de 25 kg de brânză dulce de vaci, produsă de firma „Lactate Brădet“ din Curtea de Argeș, potrivit lui Achim Irimescu, ministrul agriculturii. Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a decis stoparea activității în secția de brânzeturi a respectivei unități de prelucrare a laptelui. Ancheta epidemiologică realizată de Direcția de Sănătate Publică Argeș a constatat că unul din cei trei copii decedați la Spitalul „M. S. Curie“ a consumat brânză de la acest producător.
     Personalul fabricii va fi și el examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate.
     Inspectorii veterinari au mai găsit bacteria E. coli și în mostrele de carne de pasăre, prelevate din frigiderul unei familii din Bacău. Pasărea provenea din gospodăria proprie a acestei familii.
      ANSVSA a dispus organizarea de echipe mixte de inspectori din cadrul DSVSA Argeș și Dolj care să coopereze cu reprezentanți ai DSP Argeș pentru continuarea anchetei. Vor fi recoltate pentru examen bacteriologic probe de lapte și de la fermele furnizoare ale societății de lactate, precum și probe de apă, la intrarea și ieșirea din unitate. Acestea vor fi înaintate spre analiză Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară. ANSVSA precizează că datele rezultate sunt puse la dispoziția Ministerului Sănătății pentru a fi utilizate în ancheta epidemiologică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe