Newsflash
Internaționale

Durata optimă de monitorizare a refluxului gastroesofagian

de Dr. Diana Andronache - iul. 15 2022
Durata optimă de monitorizare a refluxului gastroesofagian

Monitorizarea wireless a refluxului gastroesofagian timp de patru zile reprezintă perioada optimă pentru a evalua dacă pacienţii mai necesită tratament cu inhibitori de pompă de protoni (IPP), arată un studiu publicat în Jurnalul American de Gastroenterologie, citat de Medscape*.

poza2

Studiul a pornit de la faptul că, într-o proporţie substanţială, pacienţii cu simptome de reflux gastroesofagian nu au în fapt boală de reflux gastroesofagian și pot opri administrarea de IPP. Monitorizarea wireless a refluxului pe o perioadă de timp în care pacienţii nu mai urmează tratament cu IPP este standardul de aur pentru a determina dacă pacientul are reflux gastroesofagian, însă durata optimă de monitorizare încă nu a fost bine studiată.

Cei înscriși în acest studiu au întrerupt administrarea de IPP timp de trei săptămâni și astfel investigatorii au putut determina rata de recădere după utilizarea IPP și au putut stabili standardul de referinţă al studiului pentru a întrerupe terapia. După întreruperea de cel puţin o săptămână a administrării de IPP, pacienţii au fost monitorizaţi timp de 96 de ore. Ulterior, au primit indicaţia de a continua să nu urmeze tratament cu IPP timp de încă două săptămâni.

Concluzii-cheie

        Rezultatele obţinute arată că un timp de expunere la mediul acid mai mic de 4% a fost cel mai bun predictor al momentului în care oprirea IPP va fi eficientă, fără agravarea simptomelor. De asemenea, investigatorii studiului au ajuns la concluzia că 96 de ore de monitorizare au fost mai bune decât 48 de ore de monitorizare sau mai puţin, pentru a prezice dacă pacienţii ar putea înceta administrarea de IPP. Monitorizarea pe o perioadă de patru zile oferă o imagine mai clară a expunerii la acid, afirmă dr. Rena Yadlapati, investigator principal al studiului.

 

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/976675

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe