Newsflash
Știri

Dublarea susceptibilității de rujeolă cu fiecare lună de viață

de Dr. Alexandra GUȚĂ - ian. 17 2020
Dublarea susceptibilității de rujeolă cu fiecare lună de viață

Prin transfer transplacentar de anticorpi și prin alăptare, nou-născuții și sugarii sunt protejați împotriva rujeolei. Imunitatea pasivă împotriva afecțiunii are durată scurtă.

La vârsta de 3 luni, 92% dintre copii nu mai au titruri protectoare de anticorpi împotriva rujeolei, arată un studiu publicat în luna noiembrie în revista Pediatrics. Cercetarea a evaluat serul a 196 de sugari născuți la termen, într-un spital din Canada.

Potrivit studiului, titrul de anticorpi începe să scadă începând cu prima lună de viață, fiind neprotector pentru toți copiii la vârsta de 6 luni. De asemenea, s-a observat și că susceptibilitatea de a dezvolta rujeolă a fost mai mică la copiii ai căror mame aveau vârsta sub 25 de ani la naștere.

Conform datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 20 decembrie 2019 era de 18.908, dintre care 64 s-au soldat cu deces.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe